Foto: CPC

Invazija svetosavlja koje poriče očiglednu činjenicu da je Cetinjski manastir simbol Crne Gore i njene slobode, preplavila je državne institucije na Cetinju, ocijenio je mitropolit Crnogorske paravoslavne crkve Mihailo.

Kako ističe u saopštenju, čelnici Cetinjskog manastira tumače ga kao srpsku svetinju, odriču da on povezuju generacije crnogorskih predaka i potomaka i simbolizuje najviše vrijednosti iz crnogorske istorije.

“Odriču nam i vezu s dinastijom Petrovića i sa Svetim Petrom Cetinjskim, crnogorskim državotvorcem i ugaonim kamenom Crnogorske crkve novijega vremena. Takav napad na našu duhovnu i državotvornu baštinu ima za cilj uništenje našega državnoga i nacionalnoga identiteta. Ali nikakvom propagandom ne mogu Crnogorce da liše ljubavi prema domovini, crkvi i našem narodu”, naglašava vladika Mihailo.

Kako je dodao, pozivaju ih još jednom da svoju sreću ne grade na crnogorskoj nesreći.

“Pozivamo i opštinske čelnike da Cetinjski manastir koji je u njihovome vlasništvu, i upražnjeni tron Svetoga Petra Cetinjskoga koji se nalazi u njemu, vrate u prvobitno pravno i duhovno stanje. U njemu nije mjesto da stoluje beogradsko svještenstvo, niti je on filijala Beogradske patrijaršije. Naša borba je pravedna, a Bog je veliki i daće nam mahove”m zaključuje se u saopštenju vladike Mihaila.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta