Search
Close this search box.

Čelanović: Odluka Apelacionog suda je skandalozna; Miličić: Sud nije dao konkretan odgovor zbog čega je ublažio presudu

Foto: Gradski.me

Odluka Apelacionog suda da se kazna silovatelju petnaestogodišnje djevojčice smanji sa 15 na 8 godina je skandalozna, kazao je Miloš Čelanović, generalni sekretar SD u emisiji Pressing Gradske RTV.

Sudska odluka, koja je juče izazvala burne reakcije javnosti, skandalozna je za svakog građanina Crne Gore koji trezveno razmišlja, smatra Čelanović.

„Nisam pravnik ali posmatrajući iz ljudskog ugla i pokušavajući da shvatim kako se osjećaju ljudi, porodica i prijatelji koje je zadesila takva sudbina bez ikakvih problema i griže savjesti mirno bih zaspao da donesem presudu maskimalne i doživotne kazne. Bez ikakve milosti za počinitelja takvog zločina“, kazao je Čelanović.

Portparol NSD Marko Miličić smatra da je problem u Krivičnom zakoniku koji definiše preblage kazne za ovakva djela.

„Apelacioni sud nije dao konkretan odgovor zbog čega je došlo do ublažavanja ove presude posebno uzevši u obzir da je prilikom presude rečeno da ne postoji niti jedna olakšavajuća okolnost za počinioca gnusnog zločina“, smatra Miličić.

Komentarišući tenzije na političkoj sceni povodom Rezolucije UN o Srebrenici Čelanović ističe da su vještački izazvane.

„Vlada, odnosno parlamentarna većina ima jednu konstrukcionu grešku -sačinjavaju je raznorodni politički subjekti i svaka partija pokušava da zadrži svoje biračko tijelo i uticaj na građane. Da bi država zadržala trasirani evropski put mora doći do toga da se određeni politički subjekti odreknu svojih programskih načela“, smatra Čelanović.

Miličić ističe da se u NSD nijesu odrekli ničega.

„Naš program je tu, naš statut je tu. Priikom pravljenja političkog sporazuma o formiranju 44. Vlade stavljen je moratorijum na određena pitanja. Sa druge strane, postignuta je saglasnost oko pitanja kao što su pristupanje naše zemlje Evropskoj uniji i oko toga imamo konsentzus ne samo unutar parlamentarne većine već i unutar parlamentarne većine i opozicije“, kazao je Miličić.

Čitavu emisiju možete pogledati na linku ispod teksta:

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci