Search
Close this search box.

Ceh polumaturske bakljade 37.000 eura

Cijena polumaturske bakljade u OŠ „Vlado Milić“ je 37.000 eura, jer su učenici posljednjeg dana škole bacili baklju na krov koji se zapalio.
Foto: Gradski.me

Iz Ministarstva prosvjete je rečeno da su počeli radovi na adaptaciji krova i otklanjanju oštećenja od požara.

„Nakon adaptacije objekta i okončanja postupka pred nadležnim organima, biće pokrenuta i procedura naknade štete“, saopšteno je iz Ministarstva.

Zbog bakljade koja je izazvala požar, Osnovno državno tužilašto saslušalo je 40 učenika, a za petoro maloljetnika se utvrđuje postojanje krivičnog djela izazivanja opšte opasnosti.

ODT je na osnovu izjava saopštio da su učenici bacali baklje i dimne bombe u pravcu škole.

Direktorica OŠ ,,Vlado Milić“ je nakon požara Pobjedi kazala da su se javili i pojedini roditelji koji su ponudili pomoć.

Direktorica je kazala da je i ove, kao i prošle godine, zabranila bakljadu kojom polumaturanti obilježavaju kraj školske godine i da je to jasno kazala u razgovoru sa roditeljima koji je održan prilikom dogovora o proslavi polumature.

Naglasila je da su prošle godine, i pored zabrane, roditelji došli s djecom, te da je i tada jedna baklja završila na krovu, ali da nije bilo požara. Da bakljade u toj školi nijesu bezopasne, svjedoči činjenica da je i 2018. zbog baklje izbio požar.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments