gradski

Foto: Gradski.me

Lider Liberalno-demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović bio je na Kosovu, a tamošnji mediji prenose kako se sastao sa premijerom te države Albinom Kurtijem.

To je potrvdio i sam Jovanović na društvenim mrežama.

“Kurtija poznajem 30 godina, svašta smo prošli u životu i on i ja. I nakon ovih razgovora i ja vjerujem da je krv prolivena u Banjskoj posljednja krv koja se proliva u sukobu srpskog i albanskog naroda na Kosovu”, kazao je on. 

On je iskazao nadu “da su kosti koje su ostale tamo i životi koji su izgubljeni posljednja cijena koja se plaća za istorijski nesporazum dva naroda”.

“Stradamo 100 godina i u tome smo isti“, rekao je Jovanović.

Mora se, dodao je, reći istina o Kosovu.

“I mora se krenuti drugim putem. Svi znate da sam ja tu istinu davno rekao, prije više od 20 godina i zbog toga sam žigosan kao izdajnik. Danas mnogo više ljudi razumije da sam uradio ono što sam morao, zato što volim svoj narod i što znam da ne mogu voljeti i željeti dobro Srbima, a da nemam snagu da volim i kosovske Albance i pokušam da ih razumijem”, istakao je Jovanović.

Jovanović će učestvovati na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji, pod sloganom “Mora drugačije”.

Izvor: PA

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta