Foto: Uprava carina

Rukovodstvo Uprave carina Crne Gore, na čelu sa v.d. direktorom Vladimirom Bulajićem, održalo je danas sastanak u Trebinju sa rukovodstvom Uprave za indirektno oporezivanje BiH koju je predvodio direktor dr Zoran Tegeltija.

Sastanak carinskih administracija održan je nakon obilježavanja početka radova na rekonstrukciji graničnog prijelaza Zupci između Crne Gore i Bosne i Hercegovine, kao jedne od četiri buduće zajedničke lokacije na kojima ce pod jednim krovom biti granične policije i carinske službe Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

“Na sastanku se razgovaralo o modalitetima ubrzanja carinskih procedura kako bi promet putnika i roba između dvije države bio puno brži, posebno u ljetnim mjesecima, kada je pojačan promet putnika”, saopšteno je iz Uprave carina.

Carinske administracije dvije zemlje razgovarale su i o poboljšanju kontrolnih aktivnost na ovjeravanju obrazaca za povrat PDV-a stranim državljanima, kako bi se spriječile zloupotrebe instituta povraćaja PDV-a, posebno kad je riječ o kupovini skupocjenih satova i nakita.

Razmijenjene su informacije i o budućim zajedničkim operativnim akcijama u kojima ce sudjelovati timovi za sprečavanje krijumčarenja Uprave carina Crne Gore i Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

“Na sastanku je bilo riječi i o Memoranudumu o razmjeni podataka između Uprave carina Crne Gore i UIO, posebno o razmjeni važnih podataka u realnom vremenu na nivou graničnih prijelaza, što bi doprinijelo boljoj i kvalitetnijoj kontroli rizičnih roba i rizičnih obveznika s jedne strane, te ubrzanju prolaska granične linije građana i urednih privrednika”, kazali su iz Uprave carina.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta