Kako bi skrenuli pažnju sa raskrinkane afere Do Kvon, URA je odlučila da reciklira svoju jeftinu politikansku priču vezanu za “Zakon o porijeklu imovine” ili kako ga je Abazović u njegovom populističkom maniru nazivao – Antimafija zakon – ocijenio je poslanik Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić.

On je poručio da će ova Vlada, za razliku od Abazovićevog predizbornog marketinga, predložiti održivi model Zakona o porijeklu imovine.

– Memorandumskim partnerima Nebojše Medojevića ne bismo pridavali značaj na ovu temu, da nije pomenuta i 44. Vlada. U danima dok ova Vlada pokušava da u svega nekoliko mjeseci ispravi i nadoknadi sve što je Abazovićeva propustila, ne možemo, a ne podsjetiti građane što je značio “Antimafija zakon” nekadašnjeg premijera i kakve je domete imao. Gromoglasno najavljivan “Antimafija zakon” je uspio da ujedini Evropsku komsiju, crnogorski nevladin sektor, većinu poslanika u prethodnom sazivu i stručnu javnost u ocjenama da je riječ o novom predizbornom marketingu URA-e. Podsjetićemo građane da se Abazović oglušio na izostanak pozitivnog mišljenja iz Evropske komisije i na činjenicu da mu je sugerisan nastavak konsultacija sa stručnom jacnošću i civilnim sektrorom – naveo je Čarapić u reagovanju.

Osim što je ignorisao takve sugestije, Čarapić ukazuje da je Abazović uporno iz uskopartijskih interesa insistirao da zakon koji nije imao podršku poslanika, bude aktivno u fokusu.

– Čime je u velikoj mjeri ugrožavao sve naše institucije u nesmetanoj komunikaciji sa Evropskom komisijom i oko drugih zakona. Za razliku od 43. Vlade, 44. Vlada intenzivno pregovara sa Evropskom komisijom i radi na modelu koji će biti prihvatljiv za sve, a naročito onima kojima treba da služi kao najvažnije oružje u vraćanju nezakonito stečene imovine – istakao je Čarapić.

Dodao je da Vlada radi i da povrati povjerenje Evropske komisije i drugih institucija koje je bilo ozbiljno poljuljano prošlom Vladom, koja je negirala nedostatak pozitivnih mišljenja na zakon.

– Ovom prilikom informišemo javnost da je u toku rad na izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću u saradnji sa evropskim partnerima, a o samim izmjenama će i šira javnost biti upoznata na transparentan način i uz dostavljanje vjerodostojnog mišljenja Evropske komisije, kada posao bude priveden kraju. Realizacija je sigurna, jer za razliku od rada i pristupa URA-e i 43. Vlade, aktuelna Vlada neće ostaviti polovična i predlagati neodrživa rješenja – zaključio je Čarapić.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta