Foto: Gradski.me

Na ovim izborima građani su kaznili političke partije, ali suština je da one nijesu naučile lekciju. Nijesmo čuli ni od koga da će promijeniti pristup, ocijenila je izvršna direktorica Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanja Ćalović-Marković.

Ona je za primjer uzela partiju premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića (Građanski pokret URA) i kazala da ona ne bi ni prešla cenzus da Abazović nije premijer, te dodala da Socijalistička narodna partija (SNP) nije ni prešla cenzus – a ima više ministara nego što ima odbornika po većini opština. 

– Nemojte da se ponašate prema glasačima kao da nemamo mozga i ne možemo da shvatimo da se nešto dešava. Mi živimo u Crnoj Gori i vidimo da šverc nije stao i da se nastavlja – poručila je Ćalović-Marković gostujući u “Bojama jutra” na Televiziji Vijesti.

Ona je poručila da su građani na lokalnim izborima kaznili političke partije, a da partije i dalje potpuno iste poruke šalju.

– Sad oće SNP da nam kaže da je super prošao jer je osvojio Plužine, a nije prešao cenzus u Podgorici. Ista je situacija sa Demokratama i Urom. Demokrate su proglasile uspjeh, a ne znam jesu li pola zadržali u Podgorici. Ura je proglasila uspjeh u Podgorici, a gotovo ga nema – istakla je Ćalović-Marković.

Ona je ukazala na to da su, uprkos rezultatima, sve partije na lokalnim izborima proglasile uspjeh.

– Svi su proglasili uspjeh, jedino je Demokratska partija socijalista (DPS) kazala da oni nijesu baš najbolje prošli. Ispade da ostali nijesu izgubili 20, 30 odsto u odnosu na ono što se dešavalo 2020. godine – istakla je Ćalović-Marković.

Prema njenoj ocjeni, to je poruka građana političkim partijama.

– Očigledno je da je Evropa sad oštetila svaku partju, i DPS i partije iz nove vlasti. To je poruka građana – podvukla je Ćalović-Marković.

Ona je rekla da je jedno pitanje da li je ekonomski dobro i održivo kako je koncipiran program Evropa sad, a drugo to što su građani nakon 30, pa još dvije godine, “dobili nešto konkretno”.

– Sada idete na izbore govreći ljudima glasajte me da vam smanjim plate, to je apsurdno – dodala je Ćalović-Marković.

Ona je kazala da je logično da je Evropa sad prošla na lokalnim izborima kako je prošla, te poručila da bi dobro bilo da ekonomske teme budu prostor u kojem će se političari takmičiti, a ne prostor u kojem će se takmičiti ko će koga više da uvrijedi i digne tenzije.

Izvor: Pobjeda

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta