Gradski portal

Bulatović: Perović iz kućnog pritvora suspendovala još osam članova sindikata ASK-a

Foto: Printscreen

Direktorka Agencije za sprečavanje konflikta interesa(ASK) Jelena Perović iz kućnog pritvora suspendovala je još osam članova sindikata ASK-a, tako da je sada pod suspenzijom desetoro, saopštio je predstavnik te radničke organizacije Bulat Bulatović.
Direktorka ASK-a u kućnom pritvoru je od nedavnog hapšenja zbog sumnje da je zloupotrebom položaja nanijela štetu Agenciji kojom upravlja najmanje 60.000 eura.
Ranije je suspendovala svih trinaest članova sindikata ASK-a ali ih je disciplinska komisije sve vratila na posao odbacivsi njena rješenja kao neosnovana.
„Sada je direktorka Perovic ponovo krenula da nam se sveti potpisuju potpuno neosnovana rješenja o suspenziji za deset članova, a to je učinila upravo uoči 1. maja Praznika rada koji obilježevaju svu sindikati“, navodi Bulatović.
„Time je htjela da pokaže da ne poštuje ni ljude, ni sindikate, niti je zanimaju ljudska i prava zaposlenih, već da će dok je ona izvršna direktorka biti samo po njenoj sili i volji“, dodaje Bulatović.
Podsjeća da spor sindikata sa direktorkom ASK-a traje dugo zbog njihovog protivljenja njenom „diskriminatorskoj dodjeli poslova i raznih bonusa svojim ljudima“.
Bulatović protestuje zbog navoda dijela javnosti da je hapšenje Jelene Perović „hajka na Crnogorce“.
„Postavlja li iko pitanje ko smo mi i zašto su nam do nedavno bila zatvorena vrata većine medija pa se naš glas nije mogao čuti?“, navodi ovaj sindikalac u pisanoj izjavi za medije.
Apeluje na kolege iz ostalih sindikata da podrže njihovu borbu za prava radnika I ocjenjuje da je potez direktorke Perović uoči Praznika rada najbolji dokaz potrebe postojanja sindikalizma u savremeno doba.

Izvor: ADRIA TV

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije