Search
Close this search box.

Budvanska URA: Izgradićemo podzemnu garažu sa preko 500 parking mjesta kod bivšeg Zeta filma

Foto: URA

„Na parcelama koje su u vlasništvu Opštine Budva i države Crne Gore, a koje se nalaze na prostoru ispred i oko bivšeg Zeta filma, moguće je i neophodno izgraditi veliku podzemnu garažu na dvije i tri etaže(u zavisnosti od idejnog projekta), sa najmanje 500 novih parking mjesta, čime bi se u velikoj mjeri riješio problem parkiranja u najužem gradskom jezgru, tokom i van sezone. Taj projekat biće jedan od prioriteta nove opštinske vlasti u kojoj će Građanski pokret URA imati presudnu ulogu, pa ćemo insistirati da isti bude realizovan u najkraćem mogućem roku tokom mandata nove lokalne uprave“ saopštili su iz budvanske URE.

Oni podsjećaju da su navedene parcele decenijama zarobljene automobilima i da sa nadzemnim parkingom ne zadovoljavaju potrebe Budve ni van sezone, dok bismo sa velikom podzemnom garažom dobili preko 500 novih parking mjesta, ali i veliki nadzemni park i uređeni gradski trg.

“Treba preuzeti pozitivne primjere iz regiona – u kojima su lokalne uprave preporodile svoje mikrosisteme spuštanjem automobila ispod zemlje i stvaranjem velikih, prostranih parkova i trgova. Neupitna bi bila i isplativost ove investicije, jer su navedene lokacije već toliko tražene, da bismo sav uložen novac mogli vratiti kroz nekoliko godina, prihodima lokalnog preduzeća za naplatu parkiranja”, ukazuju iz URE.

Iz URE koja na lokalnim izborima u Budvi nastupa samostalno, pod sloganom „drugačije“, ističu i da dosadašnje lokalne uprave nisu imale viziju – kako Budva treba da izgleda za 10 ili 15 godina, već da je ukupan razvoj Opštine bio „ad hoc“ i uvijek podređen interesima krupnog kapitala, šta se nakon lokalnih izbora konačno mora promijeniti.

“Mi ne želimo Budvu u kojoj se sukobljavaju klanovi ili u kojoj privilegovani investitori čerupaju javne resurse, za svoje interese. Želimo Grad visokog kvaliteta života svih građana, koji pruža fer uslove svima, ali vodi računa o ravnomjernom razvoju. Takvu, drugačiju Budvu ostvarićemo zajedno, nakon što 26. maja raščistimo mutne vode u kojima se naša Budva nalazi decenijama”, zaključuju iz budvanske URE.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci