Foto: KSCG/ Facebook

Budućnost Voli na putu do odbrane trofeja preskočila je prvu prepreku – Podgoričani su danas savladali Sutjesku (70:57) u okviru drugog četvrtfinalnog meča finalnog turnira Kupa, koji se održava u Tivtu.

Budućnost je bolje otvorila meč – imala 7:2 i 16:7, ali Podgoričani su se dugo mučili da dignu Nikšićane na dvocifrenu razliku. Sutjeska je u 14.minutu preko Vojinovića smanjila na 26:21, te pokazala da neće tek tako odustati od borbe, iako je nastupila bez Spasojevića i Vulevića.  Ali, ,,plavi” su nakon dva bacanja Megija u 16.minutu uspjeli prvi put da stignu do dvocifrene prednosti – 32:21, da bi na poluvremenu bilo 36:23, poslije poena Tanaskovića, čime je Budućnost kompletirala niz 15:2.

Na startu drugog dijela, poslije trojke Kočovića i dva bacanja Vojinovića Nikšićani su spustili razliku na jednocifrenu (36:28), ali ni to nije bila najava da će ,,plavi” imati težak posao. Budućnost je iz tranzicije, lakim poenima, ekspresno napravila razliku, tako da je već u 26.minutu bilo 47:31. Pri rezultatu 52:37 na tri i po minuta prije kraja Mihailoviću je dosuđen drugi nesportski faul, pa su ,,plavi” ostali bez važnog aduta u rotaciji. Međutim, i pored toga Sutjeska nije mogla da priprijeti i evetualno vrati neizvjesnost u meč, već je Budućnost u 28.minutu imala i +17 (54:37).

Činilo se da je svaka dilemma otklonjena. Ipak, Sutjeska je još jednom pokazala da ima posebnu energiju – serijom 16:3 stigla na 57:53. Sutjeska je prvo napravila 7:0, a nakon što je Vujović pogodio uz faul, Jović je u dvadesetak sekundi pogodio dvije trojke za totalni povratak u meč – 57:53 u 34.minutu. Nikšićani su imali šansu da se dodatno primakne, ali je Budućnost odreagovala i tri minuta prije kraja ponovo stigla do dvocifrenog vođstva (63:53) i tako definitivno stavila tačku na meč.

Najefikasniji bili su Andrija Slavković i Kenna Kamenjaš sa po 16 poena, s tim da je Kamenjaš ostvario dabl dabl, jer je ima 12 skokova.

U timu Sutjeske Jovan Vojinović ubacio je 12, Miloš Jović 10.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta