Broker u Nikšiću osumnjičen da je neovlašćeno trgovao akcijama klijenata, nezakonito stekao skoro 80.000 eura

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Službenici Uprave policije u Nikšiću su podnijeli krivičnu prijavu protiv M.Ž. (39) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, saopšteno je iz Uprave policije.

“Nikšićka policija je postupala po prijavi deset oštećenih klijenata u jednom investicionom društvu u Nikšiću, a u vezi nezakonite prodaje akcija privrednih društava u Crnoj Gori koje su bile u vlasništvu podnosilaca prijava, a koji su za navedeno saznali na osnovu neisplaćene pripadajuće dividende”, ističu u Upravi policije.

Službenici su došli do sumnje da je M.Ž. počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju tako što je, kao ovlašćeni broker u investicionom društvu, na tržištu kapitala, nezakonito trgovao i ukrao akcije klijenata ovog društva, i to sve bez naloga i njihovog znanja, i ostvario korist od oko 78.300 eura.

“M.Ž. se trenutno ne nalazi na teritoriji Crne Gore, te se u vezi toga preduzimaju aktivnosti kako bi osumnjičeni bio dostupan istražnim organima naše države”, zaključuju u Upravi policije.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta