Search
Close this search box.

PRVI DUEL NA PROGRAMU JE SJUTRA U PODUJEVU, REVANŠ SEDAM DANA KASNIJE "POD GORICOM"

Brnović pred meč sa Mališevom: Hemijom i zajedništvom do pozitivnog rezultata

Budućnost je osvajanjem Kupa Crne Gore "spasila" sezonu i izborila izlazak u Evropu, a ovogodišnju misiju na međunarodnoj sceni najtrofejniji crnogorski klub započeće sa Kosova.
Foto: FK Budućnost

Protivnik „plavih“ u 1. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija je kosovska ekipa Mališeva, koja će debitovati u Evropi, a član je Superlige Kosova od 2021. godine.

Prvi duel je 11. jula (17h) u Podujevu, dok je revanš sedam dana kasnije „pod Goricom“.

„Ono što je definitivno i što očekujemo je da ćemo imati tešku utakmicu, koliko će ona biti teška zavisi dosta od našeg izdanja, ali naravno i od izdanja protivnika. Oni su jedna mlada, ali jako kvalitetna ekipa koja ima u svojim redovima dva mlada reprezentativca i jednog seniorskog reprezentativca Kosova. Jače jačoj strane su im vezni red i napad, ali im i odbrana ne izostaje mnogo tako da nas očekuje teška utakmica, kao i svaka utakmica u Evropi i jedno je sigurno da se ništa neće završiti u prvoj utakmici, već u revanšu u Podgorici“, kazao je trener Budućnosti, Ivan Brnović, u najavi sjutrašnje utakmice.

Brnović kaže da je protivnik analizaran i da nema iznenađenja.

„Nema iznenađenja, putem video snimaka danas svako prati svog protivnika, oni sigurno imaju informacije o nama, kao i mi o njima. Između ostalog, oni imaju jake pojednice, prvenstveno Harzolaj i Bruti, takođe i Aliu lijevo krilo, to su igrači koji mogu da naprave razliku i od njih očekujemo da budu najopasniji po naš gol. Ali opet, kao i u svakoj utakmici vi nikada ne znate šta može da se desi, uvijek postoji iznenađujući faktor i faktor neizvjesnosti pred meč“, ističe Brnović.

Budućnost je odradila pripreme u Sloveniji i spremno dočekuje predstojeći izazov.

„Ono što je važno jeste da smo mi spremni, mogu slobodno reći da smo u taktičkom smislu spremni, a nadam se da će i fizika pokazati da smo na pravom nivou, kao i da će jedna hemija i zajedništvo presuditi da dođemo do pozitivnog rezultata“, zaključio je Brnović.

Ukoliko Budućnost „preskoči“ prvu prepreku, u drugom kolu ih čeka CSKA 1948 iz Sofije.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments