foto pixabay

Foto: Pixabay

Velika Britanija će protjerati atašea za bezbjednost u ambasadi Rusije, pošto ga je optužila da se bavi špijunažom.

To je jedna od mjera protiv aktivnosti ruskih kontraobavještajaca koje je vlada u Londonu danas objavila. Ministar za unutrašnje poslove Džejms Kleverli rekao je da su mjere usmjerene protiv „neodgovornih i opasnih aktivnosti ruske vlade širom Evrope“.

Za ruskog atašea za bezbjednost, koji će biti proteran, tvrdi se da je zapravo „nezvanični vojno-obavještajni oficir“.

Dauning strit će takođe ukinuti diplomatski status za nekoliko objekata u vlasništvu Rusije, jer se vjeruje da se koriste za prikupljanje obavještajnih podataka.

Biće uvedena i nova ograničenja za izdavanje diplomatskih viza ruskim državljanima i za njihove dolaske u Britaniju.

– U predstojećim danima od ruske vlade bi trebalo da očekujemo optužbe za rusofobiju, teorije zavjere i histeriju. Ništa to nije novo, i narod i vlada Velike Britanije ne padaju na to, a botovi, trolovi i lakeji (ruskog predsjednika Vladimira) Putina neće nas praviti budalama.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova reagovala je izjavom da će njena zemlja odgovoriti prikladno, ali nije pojasnila kako.

Izvor: Agencije

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta