Nedopustivo je da Vlada mijenjanjem podzakonskog akta vrši redizajn biračkog tijela i sprovodi opasni izborni inženjering, saopštio je predsjednik Socijaldemokrata (SD) Ivan Brajović. On je pozvao Vladu da jednostranim potezima ne unosi dodatne tenzije u inače uzavreloj i polarizovanoj društvenoj atmosferi.

Brajović je napomenuo da je jasno definisana nadležnost skupštinskog Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu da predloži potencijalne korekcije normativnog okvira koji se tiče crnogorskog državljanstva

“Oni koji predlažu i podržavaju ovakve neprimjerene aktivnosti preuzimaju odgovornost za dalju radikalizaciju prilika na političkoj sceni. Očekujem i reakciju međunarodnih partnera na opasne namjere pojedinih struktura unutar parlamentarne većine, kojima će znatno biti usporen naš put evropskih integracija”, napisao je Brajović na Tviteru.

Podsjećamo, predlogom izmjene Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva koju bi Vlada trebalo da razmatra na sjutrašnjoj sjednici, predviđeno je da se zakonitim boravkom može smatrati i privremeni, umjesto stalnog kako je dosad bilo definisano.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta