Search
Close this search box.

EMISIJA PRESSING NA GRADSKOJ RTV

Bošnjak: Sigurna sam da će „ničija kuća“ otkriti neke stvari koje vode ka Đukanoviću, steže se obruč

Bez obzira što neko pokušava da banalizuje istragu "ničije kuće". Da li će SDT nešto tamo naći i zašto vrše taj pretres, sigurna sam da će ta kuća otkriti neke stvari koje vode ka Đukanoviću i mislim da se polako steže obruč i da je on svjestan toga, kazala je potpredsjednica Pokreta za promjene Branka Bošnjak u emisiji "Pressing" na Gradskoj RTV

“ Ja ću se sližiti da kuća nije ničija, ali da nije ni Ivanovićeva jer je to pozajmljeno ime i da je to pozajmljeno ime, kao što je mnogo štošta pozajmljeno u ovoj državi na tuđa imena. Za se uglavnom ko stoji iza toga, jer na onoj poziciji i onakvo zdanje graditi i što se pod velom tajni gradilo. Nije se moglo prići tamo, to sve govori da neko vrlo bitan ,a znamo ko je to mogao biti. Negdje je bivši premijer i predsjednik Crne Gore Đukanović je rekao da je bio zainteresovan i da je imao ponudu da kupi tu kuću „, istakla je Bošnjak.

Sigurna je, kako navodi, da Specijalno državno tužilaštvo ciljano radi to što radi.

“ Oduta one neke izjave koje su neprimjerene, pokušaj uznemiravanaj javnosti i nekog većeg bunta jer nijesu se neki pretgli puno od njegovih pristalica. Ali polako se steže taj obruč, vjerovatno je on svjestan toga i mislim da dio ovoga što radi SDT, ustvari na tom fonu. Ono što bih rekla, svako treba da odgovara za svoje činjenje ili nečinjenje i da pred licem pravde dokaže da nije kriv „, kazala je Bošnjak.

Ocijenila je da još nemamo ništa od dugo očekvane pravde, za kojom je narod vapio.

“ Sve staje u istragama, koje traju godinama, ali nemamo presuda. To nam je potrebno što prije, jer ako uđemo u EU nama će trebati presude po pitanjima korupcije i organizovanog kriminala. Nije se puno primijenilo od vladavine DPS, još plivamo u tom blatu „, navela je ona.

Cikotić: Dolaskom Abazovića i Spajića na snazi selektivna pravda

Crnoj Gori je potrebna pravda i jedan neselektivan pristup SDT i svih tužilačkih organa, koji će biti jednak za sve građane u Crnoj Gori, kazala je potpredsjednica SDP Amina Cikotić.

“ Ono što ja primjećujem u posljednjem periodu, dolaskom Dritana Abazovića i Milojka Spajića na vlast, da je na snazi selektivna pravda. Možemo primjetiti da se u nekoliko navrata senzacionalistički pristupa određenim krugovima ljudi i biznismenima. Naravno podržavam to za svakoga ko je krivo i protivzakonito radio, ali ne smijemo zaboraviti segment da su svi građani jednaki i da svi zaslužuju jednak tertman „, poručila je Cikotić.

Kada je u pitanju „ničija kuća“, smatra da ona jeste nečija sigurno, ali način na koji se to dešava za njunije prihvatljiv.

“ Mi nemamo nikakvu informaciju iz SDT zašto se ta kuća pretresa, šta je u pitanju. Dok s druge strane, imamo senzacionlane nastupe njhove. Priče koje su prenijeli mediji o navodnom hapšenju gospodina Đukanovića. Najave Abazovića da će biti još hapšenja. Mi političari bi trebali da se uzdržimo od političkog pritiska na SDT i da se ne bi shvatilo da rade po političkom diktatu“, navela je ona.

Cijelu emisiju možete pogledati na linku ispod teksta:

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments