Bošnjačka stranka pozdravlja odluku premijera Zdravka Krivokapića, da zbog stava o Srebrenici, zatraži razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

„Raduje nas da je premijer Krivokapić uvidio da pojedinci koji nisu spremni da priznaju da se u Srebrenici desio genocid, ne mogu biti na odgovornim pozicijima u državi. Vjerujemo da je ovo otklon od politike negiranja genocida.

Inicijativa o smjeni Leposavića koju su pokrenule Bošnjačka stranka i druge političke partije i organizacije naišla je na ogroman odziv građana Crne Gore, što je pokazatelj ispravne politike koju vodi BS”, navode iz te partije.

Kažu kako je ovakva odluka sigurno donešena i pod pritiskom međunarodne zajednice, koja je nedvosmisleno i jasno poručila Vladi Crne Gore i svim njenim ministrima, da se u Srebrenici desio genocid.

“Bošnjačka stranka je uvijek zagovarala politiku pomirenja, dijaloga i kompromisa. Nema evropskog puta Crne Gore bez suočavanja s prošlošću. Jasno smo poručili da je za nas Srebrenica crvena linija. Uvijek ćemo biti na strani istine, pravde i jednakosti, sa posebnim pijetetom prema žrtvama iz prošlosti”, kaže se u saopštenju.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta