Search
Close this search box.

Borovinić Bojović: Prirodno je da se razlikujemo, najvažnije je da zadržimo principe moralnog i ljudskog

Fokusirana sam na humanizaciju politike. To znači da niko ne smije da bude zaboravljen, da morate da nađete vremena za svakog. Da ukoliko vas neko zaustavi na ulici, uputi mejl, zatraži pomoć, morate imati sluha i razumijevanja da ga saslušate i pomognete koliko možete, kazala je predsjednica Skupštine Glavnog grada dr Jelena Borovinić Bojović gostujući u emisiji "Iz drugog ugla" Gradske RTV.
Foto: Gradski.me

Obavljanje funkcije presjednice skupštine Glavnog grada je, kako ističe, akademska funkcija koja daje prostora da pokažete demokratske kapacitete koje popsjedujete i koji treba da budu zastupljeni na političkoj sceni.

„Trudim se, znaju to odbornici i odbornice bez obzira kojoj partiji i političkoj profilaciji pripadali, da svi imaju prostora i mjesta i da pokušamo da nađemo najbolja rješenja, zajednička i konstruktivna“, istakla je Borovinić Bojović.

Zbog takvog pristupa, kako dodaje, nailazi na pozitivan odgovor svojih kolega bez obzira na političke ili ideološke razlike.

„Vjerujem da je najvažnije da budemo ljudi. Prirodno je da se razlikujemo ali je najvažnije od svega da zadržimo principe moralnog i ljudskog, da njegujemo lijep odnos koji mora da postoji u skupštinskoj sali“, kaže Borovinić Bojović.

Upravo iz tih razloga je, kako ističe, bitno da sjednice gradskog parlamenta budu transparentne i da građani imaju mogućnost da gledaju i prate šta se tu dešava.

„Bilo je dosta pozitivnih reakcija i zapažanja da se na visokom nivou dešava prava parlamentarna diskusija“, kazala je Borovinić Bojović.

Smatra da je takav pristup uticao na opštu percepciju rada Skupštine Glavnog grada.

„Odbornice i odbornici su uzeli značajan udio u tome, Svi smo se tako postavili i držimo se principa važnosti svih socijalnih kategorija, važnosti svakog građanina i građanke“,rekla je Borovinić Bojović.

U emisiji „Iz drugog ugla“ Jelena Borovinić Bojović je govorila na različite životne teme, prisjetila se djetinjstva i odrastanja, kao i studentskih dana, govorila o važnosti prijateljstva. Sa gledaocima je podijelila i razmišljanja o tome kako graditi uspješan i srećan bračni i porodični život.

„Najvažnije je da shvatimo da smo različiti ali da nađemo ono što nam je zajedničko. Da budemo strpljivi, da ne odustajemo lako i ne budemo sebični. Potrebno je da razumijemo drugog i da znamo da uvijek možemo da nađemo zajednički jezik ako to stvarno želimo“, kazala je Borovinić Bojović.

Čitavu emisjiu „Iz drugog ugla“ možete pogledati i na Youtube kanalu Gradske RTV:

Ostavite komentar

2 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments