Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović čestitala je danas Svjetski dan djeteta.

“Društvo je dužno da preduzme maksimalne napore kako bi obezbijedilo da naši mališani uživaju sva prava, prije svega u oblasti zdravstva i obrazovanja, na istom nivou kao njihovi vršnjaci u Evropskoj uniji i drugim razvijenim zemljama svijeta”, kazala je Borovinić Bojović u čestitci.

Dužnost cjelokupne zajednice je, po njenim riječima, da vodi računa o unapređenju svih kapaciteta za brigu o djeci, posebno zdravstva i prosvjete.

“A Glavni grad i lokalni parlament će sa svoje strane, u okviru naših ingerencija uvijek biti na raspolaganju da u partnerstvu sa nadležnim insitucijama pruži svu neophodnu podršku i asistenciju”, dodala je.

Ona je posebno istakla značaj promocije i podsticanja uspjeha naših najmlađih sugrađana u oblasti nauke, kulture i sporta, ističući da joj je uvijek posebno zadovoljstvo da razgovara sa “malim-velikim talentima i njihovim roditeljima”.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta