Borislav Pravilović izabran za predsjednika UBNOR-a i antifašista Prijestonice

Na Sjednici Skupštine Udruženja boraca Narodno-oslobodilačkog rata (NOR) i antifašista Prijestonice Cetinje za predsjednika je izabran Borislav Pravilović, a za potpredsjednika Željko Čelebić.

Na današnjoj Skupštini izabrano je i predsjedništvo Udruženja u kojem su pored Pravilovića i Čelebića i Radivoje Vujović, Stevan Radunović, Boris Prlja, Silvana Radonjić i Ana Kavaja.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković kazao je na današnjoj sjednici da su sloboda i nezavisnost koju mi danas uživamo proizvod hrabrosti i žrtve mnogih heroja koji su se hrabro borili i dali svoje živote za dobro budućih generacija.

“Zato smo dužni da čuvamo od zaborava njih i njihova djela, da ih se sjećamo i odajemo poštovanje, da na njihovim primjerima vaspitavamo buduće generacije i učimo kako treba voljeti svoj narod i svoju državu. Upravo je Udruženje boraca Narodno-oslobodilačkog rata i antifašista Cetinja ključna institucija u očuvanju sjećanja na herojska djela i žrtve koje su cetinjski borci podnijeli u ime slobode i vrijednosti antifašizma”, kazao je Đurašković.

UBNOR ima poseban značaj za Prijestonicu jer je ostao privržen idejama antifašizma, pravde i slobode, vrijednostima na kojima je izgrađeno crnogorsko društvo, kazao je gradonačelnik.

Potpredsjednik SUBNOR-a i antifašista Crne Gore Milojica Dakić ukazao je na uspješnost cetinjskog Udruženja. On je istakao da je u današnje vrijeme Crna Gora izložena “stalnim nasrtajima” na tekovine NOB-a i veličanstvene pobjede nad fašizmom u II svjetskom ratu.

Na današnjoj sjednici Prijestonici Cetinje dodijeljeno je priznanje za razvoj i unaprjeđenje antifašizma u Crnoj Gori, koju je Đuraškoviću uručio predsjednik SUBNOR-a Crne Gore Zuvdija Hodžić. Đurašković danas je dobio i člansku kartu SUBNOR-a.

Na Skupštini su izabrani i članovi Odbora UBNOR-a, a takođe je donijeta i Odluka o broju članova Odbora UBNOR-a Prijestonice Cetinje između dvije Izborne Skupštine.

Takođe je na današnjem zasijedanju razmatran i usvojen Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Udruženja, a donesen je i Statut UBNORA-a Prijestonice Cetinje.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments