Foto: AP

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj poručio je da “užasnut vijestima o još jednom pokolju” na sjeveru Gaze u kojem su stradali Palestinci koji su čekali u redu za hranu.

„Užasnut sam vijestima o još jednom pokolju civila u Gazi koji očajnički traže humanitarnu pomoć. Ove smrti su potpuno neprihvatljive“, napisao je Borelj na društvenoj mreži „X“.

Dodao je da oduzimanje hrane ljudima predstavlja „ozbiljno kršenje međunarodnog humanitarnog prava“.

„Mora biti odobren nesmetan humanitarni pristup Gazi“, naveo je Borelj.

Više od 100 osoba stradalo je juče, a više od 700 je povrijeđeno u pucnjavi izraelske vojske na Palestince koji su čekali u redu za hranu, saopšteno je iz Hamasa.

Sa druge strane, izraelski zvaničnici tvrde da je veliki broj žrtava rezultat stampeda, a ne napada izraelske vojske. Iz IDF-a su, međutim, priznali da su njihovi pripadnici pucali na neke Palestince koji su krenuli prema vojnicima i tenku na kontrolnom punktu.

Izvor: Agencije

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta