Foto: IHF

Rukometašice Crne Gore na pravi način su otvorile Svjetsko prvenstvo.

“Lavice” su na premijeri rutinski savladale Kamerun (25:11) u meču u kome su prvi gol primile tek u 25. minutu.

Odbrana je bila na visokom nivou, pogotovu u prvih pola sata igre – blistala je Marta Batinović sa 11 odbrana (iz 13 šuteva).

“Znamo da je početak uvijek težak, da je pod tenzijom, da svi očekuju da “letimo”, ali prosto je nemoguće da se to desi u prvim utakmicama. Naš glavni fokus je bio odbrana, pokušali smo da izbjegnemo što više “šest na šest situacija” jer su baš teške. Imaju dobre fizikalije, jesu spore, ali nam je više odgovaralo da kroz lake golove dođemo do pobjede. Glavni cilj je bio da se ne potrošimo puno i da ostanemo zdravi i u tome smo uspjeli. Bilo je situacija gdje smo padali u odbrani, ali je Marta bila sjajna u prvom poluvremenu, kao i Marina u drugom. Kolektivna pobjeda, svi igrači su učestvovali i to je najbitnije za početak da svi osjete Svjetsko prvenstvo. Prva utakmica sama po sebi nosi tenziju, stvarali smo šanse i mislim da će već u slijedjećoj utakmici biti manja tenzija i da ćemo bolje realizovati otvorene šuteve”, rekla je selektorka Crne Gore Bojana Popović nakon meča.

Crna Gora će za dva dana (subota, 18h) odmjeriti snage sa Paragvajom, dok je u ponedjeljak čeka prvi pravi test meč sa Mađarskom.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta