Foto: BBC

Sjedinjene Države razmatraju načine na koje mogu podijeliti više vakcina sa drugim zemljama u budućnosti, rekao je državni sekretar Entoni Blinken.

“Vjerujemo da ćemo biti u poziciji da učinimo više na ovom frontu. Znam da mnoge zemlje traže od SAD-a da učini više, neke uz rastući očaj, s obzirom na razmjere situacije sa kovidom. Čujemo vas i obećavam da radimo najbrže što možemo”, rekao je Blinken.

Američka administracija odredila je kao prioritet vakcinisanje domaće populacije, zbog čega je predsjednik Džo Bajden optužen za nastavak politike “Amerika prije svih”, koju je vodio njegov prethodnik Donald Tramp.

Više od 167 miliona doza vakcina dato je u Americi. Prema podacima Bijele kuće, tokom vikenda u jednom danu je dato više od četiri miliona vakcina, a oko 32,4 odsto američke populacije je primilo barem jednu dozu, prenijela je agencija DPA.

Na pitanje zašto postojeće vakcine uskoro neće biti dovoljne, Blinken je jasno stavio do znanja da američka adiminstracija zna da uspjeh domaće kampanje vakcinisanja nije dovoljan.

“Ova pandemija neće se završiti kod nas dok se ne završi u svijetu”, rekao je američki državni sekretar.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta