NAJNOVIJE

Kancelarija zaštitnika ljudskih prava i sloboda pokrenula je postupak povodom jučerašnjeg incidenta u mjestu Bogetići kako bi ispitala sve okolnosti pod kojima se desio. Do tada, ombudsman Siniša Bjeković poziva političare na smirivanje tenzija i dijalog o svim spornim pitanjima u društvu.

Jučerašnji incident na putu Nikšić-Podgorica kulminacija je tenzija u kojima živimo duži period, kaže ombudsman Siniša Bjeković. Zbog toga će kancelarija zaštitnika ljudskih prava i sloboda pokrenuti postupak za utvrđivanje svih okolnosti spornog događaja.

“Gdje bi u saradnji sa crnogorskim institucijama i naravno sa svim akterima koji mogu da pruže relevantne informacije da dobijemo i steknemo stvarnu sliku oko toga šta se dešavalo. Podsjećam da je postupak pred ombudsmanom dvostran i da imamo i jednu i drugu stranu i da ćemo se truditi da u očuvanju prava svake strane dođemo ili ishodujemo odgovarajuće mišljenje”, kaže Bjeković za Televiziju Crne Gore.

A, konstantne tenzije sa političke scene, kako kaže, prelivaju se i na svakodnevni život. Zato razumije to što se građani sve više bave politikom ali apeluje.

“Molim još jednom i pozivam da se u svim ovom nastojanjima obezbijedi poštovanje integriteta svake ličnosti fizičkog ali i psihičkog jer sve vrste pritisaka neće doprinijeti smirivanju tenzija S druge strane bi molio sve aktere koji utiču na politički život da konačno shvate da bez dijaloga nećemo daleko otići, ne samo u Crnoj Gori, nego bilo gdje drugo”, navodi Bjeković.

On poručuje da se dijaloga i tolerancije moraju pridržavati i sve institucije.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta