NAJNOVIJE

Ulazak Crne Gore u EU i postati sljedeća država članica je realan politički i strateški cilj, koji odražava očekivanja i volju ogromne većine građana Crne Gore – kazao je kopredsjedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU i CG Vladimir Bilčik nakon usvajanja izveštaja Evropskog parlamenta o Crnoj Gori za 2021. godinu.

Izvještaj za 2021. godinu koji je usvojio Evropski parlament, prema njegovim riječima, jasno odražava da je Crna Gora lider u procesu pridruživanja EU. 

“Sada je vrijeme da se politički lideri u Crnoj Gori fokusiraju na zatvaranje poglavlja i klastera ispunjavanjem preostalih obaveza i reformi. Nakon višemjesečne neizvjesnosti zbog političke krize u zemlji krajem 2021. i početkom 2022. godine, nedavna politička dešavanja pokazuju pozitivne znake da Crna Gora može da ide naprijed na svom putu ka EU”, istakao je Bilčik.

Izvještaj EP za 2021, dodaje, naglašava važnost širokog međustranačkog konsenzusa o strateškom evropskom izboru Crne Gore. 

“U tom pogledu, uloga crnogorskog parlamenta biće ključna kada je riječ o odlučnom napretku Podgorice ka članstvu u EU. Evropski parlament cijeni kontinuirano 100 procentno usklađivanje Crne Gore sa spoljnom politikom EU, posebno u kontekstu agresije Rusije na Ukrajinu. Želio bih da ohrabrim političke lidere u zemlji da nastave da rade ka članstvu u EU bez oklijevanja”, poručio je Bilčik.

PRATITE NAS

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta