pixabay

NAJNOVIJE

Foto: Pixabay

Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi izjavio je danas u Kijevu da je bezbjednost ukrajinske nuklearne elektrane Zaporožje i dalje krhka, jer je Rusija koja ju je zauzela smanjila broj zaposlenih.

On je u Kijevu za Asošiejted pres rekao da će tokom predstojeće posjete elektrani, jednoj od 10 najvećih u svijetu, procijeniti uticaj smanjenja osoblja.

Rusija je uskratila pristup zaposlenima u Energoatomu, kompaniji koja upravlja nuklearnim elektranama u Ukrajini.

Grosi je rekao da je nekada u Zaporožju radilo oko 12.000 ljudi, te da je taj broj naglo smanjen na svega dvije do tri hiljade.

“Da bi se upravljalo ovim veoma sofisticiranim velikim instalacijama, potreban vam je određeni broj ljudi koji obavljaju različite specifične funkcije”, rekao je Grosi.

Dodao je da je za sada situacija, iako delikatna, stabilna, te da će morati lično da procijeni kakvi su izgledi za rad kratkoročno, ali i dugoročno.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta