Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Foto: FIFA World Cup/Twitter

Fudbaleri Urugvaja i Južne Koreje odigrali su remi bez golova u prvom kolu grupe H svjetskog šampionata u Kataru.

U cijelom meču nije viđen šut u okvir gola, pa ni ishod nije mogao biti drugačiji.

Bliži pobjedi bila je “laka konjica” koja nije imala sreće – dva puta je zatresla okvir gola.

Krajem prvog dijela stativu je pogodio veteran Dijego Godin, dok je na isteku regularnog dijela stativu zatresao Federiko Valverde, nakon strahovitog udarca sa dvadesetak metara iskosa sa lijeve strane – bio bi to bez sumnje gol prvenstva (za sada).

Urugvaj je imao više loptu u nogama, opasnije prilike, dvije stative, ali uspjeli su “tigrovi Azije” na kraju da osvoje veliki bod.

Prvi su zaprijetili Urugvajci u 18. minutu. Duga lopta Hose Marije Himeneza, odličan prijem Valverdea, koji slabijom lijevom nogom šutira preko gola.

Četiri minuta kasnije nova opasna situacija pred golom Južne Koreje. Fakundo Pelistri je dobro prošao po desnoj strani, ubacio loptu na peterac, a Darvin Nunjez se spetljao i promašio cijeli fudbal.

Najveću priliku za selekciju iz Azije imao je Hvang Ui-Džo koji je u 34. minutu neometan sa desetak metara prebacio cijeli gol.

Minut prije odlaska na odmor, poslije udarca iz ugla “vječni” Godin je bio najviši u skoku, odlično trznuo glavom, ali lopta ostaje na stativi.

U drugom dijelu sve do samog finiša nije bilo nikakvih uzbuđenja, a onda dvije dobre situacije na obje strane.

Najprije je Valverde u svom stilu “tukao” iskosa sa lijeve strane, ali stativa ponovo saveznik gola koji čuva Kim Sjong-Džu.

Minut kasnije najveća zvijezda Korejaca Son, umalo da iskoristi grešku Serhija Roćetija, međutim nije bio dovoljno precizan.

Od 17 časova u istoj grupi sastaju se Portugal i Gana.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta