Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Foto: Budućnost Voli

Košarkaši Budućnosti Voli gostovaće večeras Partizanu u Beogradu u odlučujućem meču polufinala plej-ofa ABA lige. 

“Crno-bijeli” su slavili u prvom mečom pred domaćom publikom (82:66), dok su “plavi” uzvratili u Podgorici (72:71). 

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić kazao je da “cijela sezona staje u 40 minuta”.

Foto: Budućnost Voli

“Cijela sezona staje u ovih 40 minuta u nedelju veče. Znamo šta nas očekuje, znamo šta treba da se uradi. Ispred naše dvorane stoji grafit: Bez imalo straha, do posljednjeg daha! E tako bih volio da odigramo u nedelju veče, da damo sve od sebe, pa kako bude”, poručio je Džikić.

Marko Jagodić-Kuridža zna šta očekuje njega i njegove saigrače, te vjeruje da neće biti previše promjena u odnosu na prethodna dva okršaja ove dvije ekipe.

Foto: Budućnost Voli

“Mislim da znamo šta nas očekuje u trećem, odlučujućem meču. Ne vjerujem da ni mi, ni oni možemo nešto previše da promijenimo u odnosu na prva dva meča. Treba da damo sve od sebe kako bi došli do pobjede i finala ABA lige. Sve ostalo je, na kraju, nebitno. Da bi slavili protiv Partizana u Pioniru potrebno je da od starta krenemo jako, da budemo fokusirani svih 40 minuta i da uspijemo da budemo u igri do pred kraj utakmice. Tako bi prebacili sav pritisak na domaćina u odlučujućim trenucima. Imamo dosta iskusnih igrača koji su odigrali veliki broj plej of serija i završnica takmičenja i vjerujem da nam je iskustvo jača strana”, rekao je Jagodić-Kuridža.

Trener Partizana Željko Obradović pozvao je sve navijače da u fer-plej duhu i dostojanstveno isprate utakmicu.

Foto: Budućnost Voli

“Ono što je moja želja, to je da s obzirom da smo do sada odigrali četiri utakmice protiv Budućnosti, dvije u Beogradu i dvije u Podgorici, da je bila izvanredna atmosfera i da je vladao pravi fer-plej. Zaista bih volio da to bude tako i sada bez obzira što utakmica ima ogroman značaj jer pobjednik ide u finale. Pozivam navijače Partizana da dostojanstveno isprate utakmicu, da pomognu našem timu sa dozom onoga što je i do sada krasilo utakmice a to je odnos prema svim ljudima iz Budućnosti”, istakao je Obradović i dodao:

“Što se same utakmice tiče, izanalizirali smo i mislim da će ekipa biti spremna da odigra dobar meč”, poručio je Obradović.

Rade Zagorac vjeruje da će njegov tim uz veliku podršku sa tribina izboriti plasman u finale.

Foto: ABA liga

“Očekivali smo da će plej-of serija biti izazovna i kvalitetna. Sam spisak učesnika plej-ofa je navodio na to. Ranijih godine, uz dužno poštovanje svih ekipa koje su igrale plej-of, nikako nije moglo da dođe do ove četiri ekipe, a to je ove sezone garantovalo dobru, kvalitetnu košarku i dobar taj takmičarski deo. Što se tiče Budućnosti, ove godine smo igrali dosta puta sa njima. U plej-ofu su stvari poznate, nema previše vremena za neke promjene i prilagođavanja. Uglavnom su to neke finese koje mogu da se isprave kroz nekoliko treninga do slijedeće utakmice. Tako je bilo i ovaj put. Sve u svemu nismo zadovoljni utakmicom u Podgorici i jasno nam je na kojim stvarima je trebalo da radimo, na kojima smo radili i mislim da spremni dočekujemo utakmicu. Vjerujem da će uz veliku podršku koju priželjkujemo i koju prizivamo sve biti u redu i da ćemo doći do plasmana u finale”, izjavio je Zagorac.

Utakmica u dvorani “Aleksandar Nikolić” na programu je večeras, sa početkom u 21 sat. 

PRATITE NAS

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta