Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Milorad Mišo Bešović, čije se ime pominje u transkriptima presretnutih razgovora Gorana Rakočevića i Filipa Kneževića koje je Pobjeda juče objavila, javio se redakciji Pobjede tvrdeći da nikada nije upoznao Rakočevića i da nije bio član ni Demokratskog fronta ni Ure.

“Nije mi jasno otkud moje ime u tekstu Pobjede. Odgovorno tvrdim da ne poznajem Gorana Rakočevića ni Filipa Kneževića i da nikada nijesam komunicirao sa bilo kim od njih dvojice. Nijesam bio ni predsjednik biračkog odbora na Starom aerodromu, nijesam član ni Ure ni Demokratskog fronta, niti sam o Rakočeviću ili Kneževiću razgovarao sa Andrijom Mandićem ili Dritanom Abazovićem. Moj sin, Filip Bešović, već dvije godine se nalazi u Istražnom zatvoru i protiv njega nije podignuta optužnica. To je jedina istina i zaista ne mogu da razumijem zašto se moje ime pominje”, kazao je Bešović za Pobjedu.

U tekstu Pobjede objavljen je dio tanskripata razgovora Rakočevića i Kneževića obavljenih posredstvom Skaj aplikacije. Njih dvojicu Specijalno državno tužilaštvo, od decembra 2021. godine, tereti da su dio kriminalne grupe koja je planirala i izvršila krivično djelo napada na novinarku Oliveru Lakić, 8. maja 2018. godine.

U tekstu Pobjede je precizno istaknuto da prenosimo djelove iz transkripta razgovora koje je svojevremeno Europol dostavio Specijalnom tužilaštvu, uz napomenu da naš list, niti hoće niti želi da se miješa u rad istražnih organa, niti da ulazi u ocjenu mogućih krivičnih djela ili procjenu motiva za aktivnosti ljudi koji se pominju u razgovorima.

Preneseni dio teksta iz transkripta koje je dostavio Europol vjerodostojno je prenešen.

Izvor: Pobjeda

PRATITE NAS

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta