Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda Denis Bećirović kazao je da predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska, Milorad Dodik “neće pokvariti odnose između Crne Gore i Bosne i Hercegovine”.

On je za Televiziju N1 na Diplomatskom forumu u Antaliji kazao da je ovih dana nekoliko puta razgovarao sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

Bećirović je rekao da će Milatović na njegov poziv u narednim mjesecima da zvanično posjeti Bosnu i Hercegovinu.

“Ta posjeta biće vrlo važna u smislu jačanja odnosa Bosne i Hercegovine i Crne Gore, ali ćemo poslati i vrlo jasne poruke. Poruke o tome koje šalje separatistički lider entiteta RS da će on raditi na ujedinjenju jednog dijela Bosne i Hercegovine – entiteta RS, Srbije i Crne Gore su poruke kojom se dovodi u pitanje nekoliko nezavisnih, suverenih država na jugoistoku Evrope. Takve poruke u Evropi se nijesu čule od druge polovine 30-ih godina prošlog vijeka. Takve ekstreme ćemo zaustaviti mi u Bosni i Hercegovini zajedno sa prijateljima u regionu i zajedno sa našim saveznicima”, rekao je Bećirović.

Izvor: Avaz.ba

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta