NAJNOVIJE

FOTO: Skupština

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić kazao je povodom prijedloga za razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, pored ostalog, da “ostavka nije znak slabosti” već znak mudrosti i spremnosti na žrtvu zarad opšteg dobra. 

Izborna volja građana izražena 30. avgusta je, prema njegovim riječima, svetinja.

“Sa njom nema igre. Zato svaki pojedinac, ko god bio, počevši od mene do svakog ministra ne smije biti iznad potrebe očuvanja volje naroda, očuvanja odnosa unutar Vlade i parlamentarne većine. Nijedna ostavka u Crnoj Gori nije vrednija od ostvarenja sna mnogih generacija i istorijskog cilja. I mi smo se pomjerili svima, svaki resor poklonili drugima zarad smjene DPS-a . Nijedna ostavka nije vrednija od slobodne, pomirene i uređene Crne Gore”, naveo je Bečić na Fejsbuk stranici Demokratske Crne Gore.

Ono što, kako je rekao, posebno budi pažnju, strepnju, ali i protivljenje ogromne većine građana Crne Gore u procesu tranzicije je radikalizam, ekstremizam i mržnja koju detektuju u djelovanju desničarskih društveno-političkih organizacija. 

“Oni nijesu brojni, naprotiv, ali su bučni. Metodologija im je ista, samo im je boja različita. I na ličnom primjeru vidite da svakog dana svjedočimo prethodno rečenom. U toku jednog istog dana za jedne sam četnik i ruski agent, samo zato što hoću pomirenje, zato što neću da rušim Vladu i zato što se borim protiv njihovog kriminala. Za druge sam, pak, protivnik Srba i američki čovjek, zato što poštujem Sporazum koji sam potpisao u septembru i koji su, gle čuda, tada svi zdušno podržali, zato što neću da ratujem, već sarađujem sa međunarodnom zajednicom, zato što neću da dozvolim da se bivši režim vrati na vlast, da izgubimo povjerenje međunarodne zajednice, te da to povjerenje ponovo pridobije DPS i zato što neću da bijem izgubljene bitke kojih sam se nagledao svih ovih godina i još tokom svog djetinstva”, kazao je Bečić.

Ovo je, kaže, “mudar narod, ovo je postojan narod, ovo je dostojanstven narod, ovo je narod koji ne trpi podaništvo, ovo je narod koji se ne da prevariti”. 

“Ako mislite da ćemo ustuknuti pred vašim centrima moći, finansijerima, šefovima, da ćemo se pomjeriti zato što nemamo prljavu logistiku, prljave pare, grdno se varate. Zaboravili ste da mi imamo najjači centar moći, a to je narod Crne Gore, zato zapamtite – za pedalj ustuknuti nećemo, jer niti će se oni vratiti na vlast, niti će kriminal unutar Crne Gore upravljati Crnom Gorom, niti će se sa Crnom Gorom upravljati izvan Crne Gore. Ni sada, ni nikada više”, poručio je Bečić.

Dok se, kako je rekao, “mi bavimo Srebrenicom, Kosovom, partizanima, četnicima, komitama, auto kolonama, Crna Gora čeka”.

“I čeka i gubi. Hajde da konačno dođe na red i Crna Gora. Da konačno pogledamo u budućnost. Zato, u pamet se, kolege ministri. U pamet se, kolege poslanici. U pamet se, narode Crne Gore”, poručio je Bečić.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta