Search
Close this search box.

Bečić: Obavezujemo se da ćemo nastaviti da štitimo slobodu medija

Foto: gov.me

Povodom 3. maja, Međunarodnog dana slobode medija, upućujem čestitke svim novinarkama i novinarima u Crnoj Gori, poručio je Aleksa Bečić, zamjenik premijera i potpredsjednik Vlade Crne Gore. 

„Sloboda medija predstavlja jedan od kamena temeljaca demokratije, koji promoviše slobodu misli i izražavanja. Iz tog razloga posao novinara mora biti vođen isključivo principima istine i društvene odgovornosti, a ni u kom slučaju ne smije biti plod političke manipulacije koja za posljedicu ima dezinformisanje građana. Ubistvo Duška Jovanovića, koji je svoju slobodu i profesionalnu hrabrost da javno ističe najteže društvene devijacije platio smrću koja je i do današnjeg dana ostala nerasvijetljena, najdrastičniji je primjer ataka na novinarsku i medijsku slobodu“, kazao je Bečić.

Svjedočili smo, kako navodi, i nemalom broju prijetnji, prebijanja, uništavanja imovine medijskih kuća i napada na novinare, koji takođe predstavljaju napad na same temelje naše slobode izražavanja i na demokratske vrijednosti našeg društva. 

„Stoga se obavezujemo da ćemo nastaviti da štitimo slobodu medija i stvaramo okruženje u kojem će novinari moći slobodno i bezbjedno da obavljaju svoju djelatnost, a usvajanje zakona koji promovišu medijske slobode u skladu sa najboljim praksama EU, jedan je od ključnih koraka na tom putu. Uvjeren da je pred nama doba pozitivnih promjena na polju slobode medija i osvajanja demokratskih vrijednosti, još jednom zahvaljujem svim novinarkama i novinarima na doprinosu izgradnji transparentnijeg društva i čestitam im Međunarodni dan slobode medija“, dodao je Bečić. 

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci