Foto: Facebook

Nakon što je premijer Zdravko Krivokapić pokrenuo postupak razrješenja ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog njegove sporne izjave o Srebrenici, funkcionerka Demokrata Nevenka Bošković Ćirović poručila je na društvenim mrežama da će (Srbi) radije nestati kao narod nego što će dozvoliti da se u istoriju upišu kao genocidan narod.

Član GO SDP-a Bojan Zeković pitao je da li će se od ove diskutabilne izjave ograditi Demokrate i njihov lider Aleksa Bečić, poručujući da se ovakvim stavovima zločini pojedinaca pokušavaju staviti na leđa naroda.

Bošković Ćirović je ovu odluku premijera “povezala” i sa smrću mitropolita Amfilohija.

“Nijesmo mi sahranili mitropolita da bi vi sahranili nas. Smatrajte to zavjetom”, napisala je Bošković Ćirović na fejzbuku.

Srbi nijesu genocidan narod, poručio je Zeković na Tviteru.

“Naprotiv! Osuđeni su vrlo konkretni ljudi. Upravo onaj koji takve pojedince smatra “narodom”, brka elementarne stvari i zločine pojedinaca pokušava staviti na leđa naroda”, istakao je Zeković.

Ovim povodom oglasio se dugogodišnji aktivista za ljudska prava Aleksandar Saša Zeković, koji je kazao da mitopolit preminuo od posljedica korona virusa.

“Treba joj objasniti da mitropolit nije živ ukopan, niti je prinijet kao žrtva Gospodu zbog Njegove milosti i opstanka aktuelne Vlade. Preminuo je usljed posljedica koronovirusa. Zato što je umro, mitropolit je i sahranjen. Ne (po)stoje drugi, prikriveni ili viši, razlozi”, naveo je Zeković.

On je poručio da se u pravoslavlju i drugim kulturama na ovim prostorima umrli sahranjuju.

“To nalažu i sekularni propisi. Umrla osoba, jednostavno, ne može ostati nesahranjena (neukopana). Kraj priče. Amin”, jasan je Zeković.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta