Vlasti pokrajine i grada Beč odlučile su da epidemiološku mjeru zaključavanja ne okončaju kako je planirano u nedelju, već da je produže do 2. maja, dok će đaci da se vrate u škole od 26. aprila.

Gradonačelnik Beča Mihael Hojpl odluku je donio nakon razgovora s pokrajinskim sekretarom za zdravstvo Peterom Hakerom i zamjenikom gradonačelnika Kristofom Viderkerom i ljekarima.

Na sastanku je razmatrana aktuelna situacija u bolnicama u Beču, prije svega broj pacijenata na intenzivnoj njezi koji se popeo na rekordan broj od oko 250, a trenutno je 778 kovid pacijenata u bečkim bolnicama.

On je rekao da mutitani virus zadaje problem zdravstvenom sistemu.

„Zbog britanskog soja nalazimo se u potpuno novoj situaciji”, objasnio je Ludvig, ukazujući da je sve mlađih pacijenata, da se novi soj brže i agresivnije širi i da svakog može pogoditi.

Ludvig je kazao da je već u konaktu sa saveznim vlastima, ali i kolegama iz Donje Austrije i Burgenlanda, dvije istočne pokrajine koje su od 1. aprila zajedno sa Bečom „zaključane“, a koje će razmotriti takođe produženje mjere zaključavanja.

U kom obliku će se otvoriti trgovina i uslužne djelatnosti od maja, kaže, za sada još nije dogovoreno, a nije isključio ni mogućnost da će tada ponovo početi da radi i ugostiteljstvo.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta