Barskoj Službi zaštite i spašavanja donirana oprema vrijedna 10.000 eura

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević prisustvovao je danas uručenju donacije spasilačke opreme koju su predstavnici Saveza vatrogasaca-spasilaca, Predrag Milikić, Radivoje Dragojević i predsjednik Saveza Goran Janković uručili Službi zaštite i spašavanja Bar.

“Vrijednost donirane opreme iznosi oko 10.000 eura i obezbijeđena je kao donacija Operacije Florian koja je osnovana 1995. godine kao humanitarna organizacija vatrogasne i spasilačke službe Velike Britanije koja radi na promociji zaštite života, isporučuje vozila za spašavanje života, opremu, zalihe i tehničku ekspertizu vatrogasnim i spasilačkim službama širom svijeta”, navode iz opštine.

Donacija se, dodaju, sastoji od dva vazdušna jastuka sa pratećom opremom za podizanje teškog tereta prilikom saobraćajnih i drugih nesreća, zatim termovizijsku kameru, kao i detektor gasova i ova vrijedna oprema će u velikoj mjeri povećati sposobnost pripadnika Službe zaštite i spašavanja da adekvatno i brzo reaguju u vanrednim situacijama.

Ovo je proizvod Memoranduma o poslovnoj saradnji koji je Opština Bar potpisala sa Savezom vatrogasa-spasilaca Crne Gore.

Memorandum je nastao u skladu sa potrebom unaprjeđenja uslova za zaštitu i spašavanje ljudi i imovine na području opštine Bar i njime je utvrđena poslovna saradnja u vezi sa korišćenjem usluga Saveza, odnosno organizacije Florian, koja se pruža u vidu donacije opreme, kao i obuke pripadnika Službe zaštite i spašavanja Opštine Bar, bez novčane nadoknade.Savez vatrogasaca-spasilaca se Memorandumom obavezao na saradnju i posredovanje između Operacije Florian i Opštine Bar, dok je transport donirane opreme od Velike Britanije do Bara o svom trošku izvršila Opština Bar.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments