Pixabay

Foto: Pixabay

Dvojica Barana uhapšeni u akciji „Virtus“ tokom koje je zaplijenjeno skoro pola tone kokaina. Prema saznanjima Primorskog portala u Urugvaju su uhapšeni S.D. i A.A, obojica iz Bara.

Policija Urugvaja potvrdila je prije tri dana da je uhapšeno 16 osoba, među kojima dva državljanina Crne Gore.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Urugvaja je zvanično saopštilo da su vlasti ove države zaplijenile 489 kilograma kokaina, novac, četiri vozila, dva čamca, traktor, revolver, pištolj, pušku i dvije sačmarice.

Prema riječima predstavnika urugvajskog MUP-a, zaplijenjena droga ima procijenjenu tržišnu vrijednost od oko 15 miliona eura.

Kako su objasnili, droga je iz Bolivije dopremljena u Urugvaj. Kada je stigla u ovu zemlju, plan je bio da bude transportovana dalje ka Evropi, vjerovatno u italiju,  gdje je njena vrijednost veća.

U višemjesečnoj akciji „Virtus“ u toj južnoameričkoj državi uhapšeno je 16 osoba, među kojima su i državljani Urugvaja i Bolivije, dva državljanina Crne Gore.

Oni se, prema pisanju medija, tereta za različita krivična djela vezana za šverc droge.

Za državljane Crne Gore, urugvajski mediji pišu da bi, prema navodima policije, „mogli biti dio balkanskog klana, velike mreže organizovanog kriminala koja djeluje u Evropi“.

Pretpostavlja se da je kokain proizveden u Boliviji, odakle je put nastavio ka sjeveru Argentine.

Sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Giljermo Masijel smatra da je ova operacija omogućila razbijanje kriminalne organizacije koja se smatra povezanom sa balkanskim klanom, jednom od, kako je rekao, najvećih organizovanih kriminalnih grupa koje djeluju u Evropi.

“Tokom istrage, agenti su od septembra 2022. godine uspjeli da identifikuju 18 osoba povezanih sa kriminalnim aktivnostima. Grupu su činili građani različitih nacionalnosti, 11 Urugvajaca, tri Bolivijaca, dva Argentinca i dva Crnogorca. Tokom akcije, vlasti su uspjele da privedu 16 identifikovanih, dok se za drugom dvojicom čeka međunarodna potjernica“.

Izvor: Pmorski portal

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta