Foto: WTA

Rumunska teniserka Simona Halep odigrala je prvi meč poslije tačno 568 dana.

Nekada prva teniserka svijeta poražena je na startu mastersa u Majamiju od Špankinje Paule Badose u tri seta – 1:6, 6:4, 6:3.

Halep je godinu i po bila van terena zbog navodnog kršenja antidoping propisa, a Sud za sportsku arbitražu u Lozani nedavno je smanjio suspenziju izrečenu dvostrukoj grend slem šampionki sa četiri godine na devet mjeseci.

Simona je ostavila dobar utisak na povratku, prvi set dobila je više nego ubjedljivo. U nastavku je imala i manjih problema, tražila je i medicinski tajm-aut, a Badosa je zaigrala mnogo bolje, prije svega na servisu i uspjela dosta lako da preokrene meč u svoju korist.

Badosa će u drugom kolu igrati protiv druge favoritkinje Arine Sabalenke koja je odlučila da igra, iako je juče njen partner i bivši hokejaš Konstantin Kolcov izvršio samoubistvo.

Halep je 2018. godine osvojila titulu na Rolan Garosu, a godinu kasnije i na Vimdldonu. Rumunka je ukupno osvojila 24 WTA titule, a bila je prva na svijetu 2017. i 2018. godine.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta