Državni sekretar za saobraćaj Zoran Radunović rekao je da će avioni novog nacionalnog avioprevoznika poletjeti prije početka ljetnje turističke sezone. Za očekivati je, kaže, da to bude krajem maja ili početkom juna.

Radunović je u Jutarnjem programu RTCG rekao da je u završnoj fazi postupak dobijanja pozitivnog mišljenja Agencije za civilno vazduhoplovstvo.

“Očekujemo da će tehnički i operativni postupci biti završeni u skorom periodu. Slijedi obezbjeđivanje sistema za prodaju karata, i formiranje mreža linije. To se radi sa konsultantnom iz Lufthanse”, rekao je Radunović.

Slotovi su, kaže, poseban odnos aerodroma koji su slot koordinisani.

“Nijesu svi aerodromi slot koordinisani, ali aerodromi prema kojima je letio Montenegroerlajns je u većini bio slot koordinisan”, pojasnio je Radunović.

Za očekivati je da će u narednih nedjelju do dvije ToMontenegro napraviti mrežu linija i sistem letova koje će obavljati u narednom periodu.

“Kad to budemo dobili usmjerićemo se na dobijanje slotova”, rekao je Radunović.

Za ovu turističku sezonu je, kako je rekao, za očekivati da imamo prevashodno turiste iz regiona. Teško je, navodi on, očekvati da imamo veliki broj turista sa strane, uprkos interesovanju ruskih aviokompanija za Crnu Goru.

Izvor: Portal RTCG

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta