Autobus koji je izgorio u Bugarskoj nije imao licencu za prevoz putnika

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Foto:AP

Ministarstvo za transport i veze Sjeverne Makedonije saopštilo je da autobus koji je izgorio u Bugarskoj sa 45 žrtava nije imao licencu za prevoz putnika i da je zato vlasniku tog vozila firmi “Besa trans” oduzeta dozvola za rad.

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo za transport i veze je utvrdilo da za taj autobus sa registracijom „SK-0284-BA“ nije izdat izvod iz licence za obavljanje slobodnog prevoza putnika, niti za bilo kakav drugi javni prevoz putnika.

To vozilo, ističe se, „nije evidentirano u elektronskoj evidenciji izdatih licenci za obavljanje javnog unutrašnjeg i/ili međunarodnog prevoza putnika koju vodi Ministarstvo za transport i veze Sjeverne Makedonije“.

Napominje se da u tom ministarstvu firma „Besa trans“ ima registovana četiri licencirana autobusa, ali da je utvrđeno da vozilo koje je učestvovalo u jučerašnjoj nesreći nije među njima, nakon što je policija zvanično dostavila podatke o kojem se autobusu radi.

„U skladu za Zakonom o prevozu u putničkom saobraćaju, a zbog nedostataka koji je utvrdilo Ministarstvo za transport i veze, a ujedno i da bi se spriječilo bilo kakvo drugu djelovanje te firme koje bi moglo da izazove negativne posljedice, firmi ‘Besa trans BTB’ se oduzima licenca za rad, odnosno zabranjuje se vršenje djelatnosti“, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, ta firma je dužna da u Ministarstvu odmah deponuje licence za obavljanje međunarodnog prevoza putnika i izvode iz licenci za obavljanje međunanarodnog prevoza putnika.

„Dodatno, Vlada Sjeverne Makedonije je na posljednjoj sjednci (juče) zadužila Državni saobraćajni inspektorat da obavi vanredni inspekcijiski nadzor prevoznika ‘Besa trans BTB’“, navodi se u saopštenju Ministarstva za transport i veze.

Ministar saobraćaja Blagoj Bočvarski sinoć je saopštio da je započet postupak za oduzimanje licence firmi „Besa trans“, jer se došlo do saznanja da je taj skopski prevoznik obavljao međunarodnodni prevoz autobusom koji nema izvod licence za međunardni prevoz putnika.

U tom autobusu „Besa transa“, koji se u utorak rano ujutru zapalio na autoputu u blizini Sofije na povratku sa turističke ture iz Istanbula, poginulo 45 makedonskih državljana, medju kojima 12-oro djece.

Izvor: Beta

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta