Gradski portal

Atlanski savez: Bivša ambasadorka Braun ostavila trag na sve koji su sa njom sarađivali

Foto: Atlanski savez Crne Gore

Foto: Atlanski savez Crne Gore

Sa velikom tugom i dubokim žaljenjem primili smo vijest o smrti Sju K. Braun, nekadašnje ambasadorke Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori (2011-2015), istakli su u svom obraćanju na mreži X iz Atlanskog saveta.

Istakli su da je njen diplomatski angažman, a posebno njena lična posvećenost jačanju odnosa između SAD i Crne Gore, ostavili traga na sve koji su sa njom sarađivali.

„Braun je svojim neumornim radom, vizijom, entuzijazmom, a posebno ličnim zalaganjem, značajno doprinijela unapređenju odnosa SAD i Crne Gore, i pomogla u jačanju transatlantskih veza. Njena spremnost da razumije politički i društveni kontekst i da podrži ideje i projekte od ključnog značaja za razvoj Crne Gore ostaviće trajno nasljeđe i sjećanje na nju kao na pravog prijatelja naše zemlje“, saopštili su iz Atlanskog saveza.

Iz Atlantskog saveza Crne Gore su istakli da su u njoj uvijek imli otvorenog i pouzdanog partnera u zajedničkoj misiji, a prijateljski odnos koji su, kako kažu, izgradili za njih je bio od posebnog značaja.

„Sju K. Braun će ostati upamćena kao osoba koja je nesebično radila na povezivanju naroda i koja je vjerovala u važnost međunarodne saradnje i solidarnosti. Njena smrt predstavlja veliki gubitak za sve nas koji smo je poznavali i sa njom radili“, saopštili su iz Atlanskog saveza.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije