Search
Close this search box.

Resurni centar

Antonijević: Potrebno više sredstava za edukaciju kadra

Javnoj ustanovi Resursni centar za djecu i mlade Podgorica nedostaje dovoljno stručnog kadra, ali ne volje i znanja da sa postojećim unaprijede rad te institucije. Kako bi korisnicima centra svaki dan učinili sadržajnijim, nedavno je adaptiran sportski poligon.
Foto. gradski.me

Iz resursnog centra za djecu i mlade, čiji je prevashodni zadatak obrazovanje, vaspitanje i rekreacija djece sa senzornim, motornim i kombinovanim smetnjama, kažu da im nedostaje dovoljno stručnog kadra.

“Kadra uvijek treba. Treba ga podmladiti, trebalo bi više sredstava za edukaciju kadra, po mogućstvu u inostranstvu, ali je to finansijski neizvodljivo Potrudićemo se da bar preko nekog regulišemo to, kako bi išli ljudi na neku dodatnu edukaciju” kazala je direktorica Marijana Antonijević.

U toj ustanovi intenzivno rade na poboljšanju infrastrukture, pa su nedavno iz Vlade otvorili adaptirani košarkaski teren.

“Jedan period nije bilo ulaganja, medjutim, od kako sam ja tamo, govorim o infrastrukturi, kroz projekat energetske efikasnosti izvršena je rekonstrukcija skolskog objekta, termoizolacija i krovna konstrukcija, tako da su sad uslovi na zavidnom nivou”, istakao je predsjednik paraolimpijskog komiteta Crne Gore, Igor Tomić.

Resursni centar je mjesto u kom se grade prijateljstva, razvijaju vještine i zajedništvo, pa je svaki doprinos zajednice značajan.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments