Angelovski: Vukšić kao svjedok može govoriti o sadržaju zabilješki, ali ne i o službenicima

Odluka Vlade da se bivši direktor ANB-a Dejan Vukšić djelimično oslobodi obaveze čuvanja tajne u slučaju portala „UDAR“ znači da bi Vukšić kao svjedok mogao da govori o sadržaju zabilješki, ali ne i o službenicima koji su ih sačinili, objašnjava za Gradsku RTV advokat Nikola Angelovski.
Foto: gradski.me

„Bivši direktor ANB-a Dejan Vukšić, nakon djelimičnog oslobadjanja obaveze čuvanja tajnih podataka, može svjedočiti o prijavi podnijetoj SDT-u, u vezi načina rada portala ‘UDAR’. U ovom drugom dijelu je onemogućen, i može govoriti samo ko su službenici koji su to radili, po toj informaciji koja je dostupna na sajtu Vlade“, navodi Angelovski.

Ova odluka Vlade znači da će Vukšić u sudskom postupku ponoviti ono što je javno iznosio, dodaje Angelovski.

„A to znači da ćemo mi imati priliku da saznamo sve ono o čemu su poslanici saznali u martu 2021. kada je i bilo postavljeno pitanje kako i na koji način je radio taj portal“, objašnjava advokat.

Angelovski ističe da je predao zahtjev tužilačkom i sudskom savjetu da se odrede da li su za to da se skinu oznake tajnosti i sa krivnične prijave koju je predao Vukšicći sa svih materijala koji su pratili tu krivičnu prijavu.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments