Foto: ŠSCG

Večeras je u Diplomatskoj kuli Kapital Plaza centra u Podgorici završeno Prvenstvo Crne Gore za šahistkinje.

Nakon sedam kola i velikih uzbuđenja, prvo mjesto osvojila je Ana Novikova. Nekadašnja svjetska prvakinja u kategoriji do 16 godina, nedavno je prešla na crnogorsku rejting listu i u debitantskom nastupu na domaćim takmičenjima došla do pobjedničkog pehara. Novikova je imala 6 poena, koliko je imala i drugoplasirana Alena Skvorcova, koja je nedavno blistala na Evropskom ekipnom prvenstvu u Budvi. One su ostvarile po 6 pobjeda, a u njihovom međusobnom duelu, koji je igran u četvrtom kolu, slavila je Novikova.

Nova šampionka jedini poraz pretrpjela je od Aleksandre Milović u petom kolu, a čelna tabla naše reprezentacije završila je turnir na trećem mjestu sa 5,5 poena, a pored poraza od Skvorcove, ona je remizirala u šestom kolu sa Nikolinom Koljević koja je na ovom Prvenstvu branila titulu.

Na diobi četvrtog mjesta takmičenje su završile omladinke Mateja Popović i Tara Ivanović koje su imale po četiri poena. Braniteljka titule Nikolina Koljević zauzela je šesto mjesto sa 3,5 poena, koliko je imala i najmlađa učesnica takmičenja Sofija Milović.

Na taj način završeno je jedno od najzanimljivijih prvenstava Crne Gore za šahistkinje. Nagradni fond iznosio je 1700 eura i bio je podijeljen na 6 nagrada, a prva nagrada je iznosila 600 eura.

Sudijski posao, na sjajan način, obavljao je Luka Lješković.

Rezultati sedmog kola: Skvorcova – Ivanović 1-0, Milović S. – Novikova 0-1, Dževerdanović – Milović A. 0-1, Popović – Koljević 1-0, Katnić – Đenđinović 0-1, Bajić – Maraš remi.

Konačna tabela: 1. Novikova 6 2. Skvorcova 6 3. Milović A. 5,5 4. Popović 4 5. Ivanovic 4 6. Koljević 3,5 7. Milović S. 3,5 8. Katnić 3 9. Đenđinović 3 10. Maraš 2,5 11. Dževerdanović 2 12. Mosurović 1,5 13. Bajić 1,5.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta