Predstava Ana Karenjina i Crnogorski simfonijski orkestar večeras na programu podgoričkog FIAT-a

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Foto: Ana Kašćelan

Predstava “Ana Karenjina”, u režiji Mirka Radonjića i produkciji Dramskog studija “Prazan prostor” i Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” biće izvedena večerast u 19 sati, u sali Dodest KIC-a “Budo Tomović”, u sklopu 24. izdanja Festivala internacionalnog alternativnog teatra u Podgorici.

Riječ je o književnom klasiku iz 1870. godine koje je doživjelo mnoge adaptacije koje u ovoj inscenaciji uspješno koketira sa modernim vremenom.

“Čitajući bezvremenu Tolstojevu priču, kako je tema i nalagala, autorska ekipa stajala je pred samom ljubavlju. I to ljubavlju, u smislu neistražene teritorije, na koju se svaki put ulazi kao da je prvi put treba otkriti, mapirati i iscrtati kroz nju karte za nove ljude koji će je ispočetka otkrivati i ponovo uvoditi neke nove ljude koji će sve to morati da rade iznova”, navodi se u najavi. Dramaturgiju potpisuje Ilija Đurović, autor muzike je Ilija Gajević, kostimografija Lina Leković, producene Marija Backović. Igraju: Sanja Vujisić, Pavle Prelević, Aleksandar Gavranić

Foto: Duško Miljanić

U nastavku festivalskog programa koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra pod nazivom “Ennio Morricone” biće održan večeras od 22 časa na platou Muzičkog centra Crne Gore i Crnogorske kinoteke.
Orkestrom će rukovoditi maestro Iker Sančez Silva, istaknuti španski dirigent mlađe generacije, koji je međunarodnu karijeru gradio nastupajući s Bostonskim simfonijskim orkestrom, Kraljevskom filharmonijom Liverpula, BBC filharmonijom i dr.
Program predstavlja svojevrsni omaž čuvenom Eniju Morikoneu (1928-2020), jednom od najznačajnijih kompozitora filmske muzike svih vremena, čiji opus čini više od 500 filmova i TV serija. Tako će publika u  Podgorici, biti u prilici da čuje najpoznatije melodije iz nekoliko filmova poput: “Dobar, loš, zao”, “Misija”, “Bioskop Paradizo”, “Posljednji Mohikanac”, “Dragulj sa Nila” i drugi.
Solisti na koncertu biće: Branislava Podrumac (glas), Nadica Ristikj-Simović (oboa), Hristijan Rajkovski (tuba), Slađana Mijović (violina) i Marija Đurđević-Ilić (flauta).
Izvedbu Crnogorskog simfonijskog orkestra pratiće inserti iz odabranih naslova koje je pripremila Crnogorska kinoteka.
Ulaz je slobodan.
Broj mjesta je ograničen po preporukama Savjeta za borbu protiv korona virusa COVID-19.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta