Izvor: AP

Foto: AP

Sa 153 glasova za i pet protiv, Ana Brnabić, doskorašnja premijerka Srbije, izarbana je za predsjednicu Skupštine Srbije.

Ovlašćeni predstavnik poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Vladimir Orlić izjavio je tokom rasprave da je ta lista sa partnerima i saradnicima predložila Brnabić za predsjednicu Skupštine Srbije, jer su ponosni na posao koji je uradila tokom tri premijerska mandata, prenosi N1.

Šefica poslaničke grupe „Srbija protiv nasilja“ Marinika Tepić je, u skupštinskoj raspravi o izboru Brnabić za predsjednicu parlamenta, istakla da nije čula pohvale na njen račun iz redova Srpske napredne stranke (SNS), te da je biografija buduće šefice parlamenta samo na jednoj strani, na kojoj ne piše ništa o njenom sedmogodišnjem radu kao premijerke.

Prema njenim riječima, dvije najveće afere koje su obilježile premijerski mandat Brnabić i govorile o njenim nepočinstvima i nedjelima je prelivanje milionskih poslova kompaniji Aseko u kojoj je premijerkin brat bio direktor, kao i preseljavanje ljudi koji primaju socijalnu pomoć, kako bi mogli da glasaju za SNS na beogradskim izborima.

Poslanik Narodnog pokreta Srbije Borislav Novaković rekao je da ne može da podrži izbor Brnabić iz više razloga, između ostalog i zato što demonstrira isključivost. Novaković je dodao da ne može da podrži izbor Brnabić i zato što je podržava predsjednik SNS Miloš Vučević, koji je „sa Zvonkom Veselinovićem i Andrejem Vučićem organizovao krađu izbora u Novom Sadu“.

Izvor: Agencije

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta