Foto: Screenshot

Američki vojni avion Osprey srušio se u okean u zapadnom Japanu. U avionu je bilo osam ljudi, saopštila je japanska obalska straža. Predstavnik obalske straže rekao je da nema više detalja o incidentu u blizini japanskog ostrva Yakushima pa se tako ne zna jesu li preživjeli oni koji su se nalazili u avionu.

Predstavnik američkih snaga u regiji istakao je da još uvijek prikupljaju informacije o incidentu. Nesreća se dogodila u 14:47 sati po lokalnom vremenu, a svjedoci su ispričali da je lijevi motor zrakoplova gorio dok se zrakoplov spuštao prema moru, izvijestila je japanska televizija MBC.
Kritičari kažu da je ovaj avion sklon nesrećama

U avgustu se američki Osprey srušio uz obalu sjeverne Australije dok je prevozio snage tokom rutinske vojne vježbe, pri čemu su poginula tri američka marinca. Drugi se srušio u okean kod južnog japanskog ostrva Okinawa u decembru 2016., što je dovelo do privremenog prizemljenja američke vojske.

Avionom s nagibnim rotorom, koji može letjeti i kao helikopter i kao avion s fiksnim krilima, upravljaju američki marinci, američka mornarica i japanske snage samoodbrane. Uvođenje Ospreya u Japanu bilo je kontroverzno, a kritičari su govorili da je hibridni avion sklon nesrećama. Američka vojska i Japan tvrde da je siguran.

Izvor: Index

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta