Search
Close this search box.

Ambasada SAD u Crnoj Gori: Braun dala značajan doprinos reformama vojske i vladavine prava

Foto: Ambasada SAD u Crnoj Gori

Ambasadorka Su Kej Braun je tokom svog mandata od 2011. do 2015. godine dala značajan doprinos reformama vojske i vladavine prava, snažno podržavajući Crnu Goru na putu evroatlantskih integracija i postavljajući temelj za pristupanje Crne Gore NATO-u – saopšteno je iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori.

Braun je, kako ističu u Ambasadi SAD, imala ključnu ulogu u jačanju veza naših naroda, uključujući osnivanje Američke čitaonice na Cetinju i podršku crnogorskim medijima i civilnom društvu.

Bila je, kako dodaju, duboko posvećena dobrobiti građana Crne Gore, koordinišući američku pomoć nakon elementarnih nepogoda u Crnoj Gori.

– Za svoj neprocjenjivi doprinos unaprjeđenju bilateralnih odnosa, ambasadorka Braun je odlikovana Ordenom crnogorske zastave drugog stepena. Njeno nasljeđe predanosti diplomatskoj službi nastavlja sve nas da inspiriše – kazali su iz Ambasade SAD u Crnoj Gori.

Građani mogu doći u Ambasadu 23. i 24. maja tokom radnog vremena da se upišu u knjigu žalosti koja će biti dostavljena porodici ambasadorke Braun.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije