Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

NAJNOVIJE

Foto: Pixabay

Aktivisti Socijaldemokratske partije Kosova (SDP) gađali su večeras trulim trešnjama premijera Kosova Albina Kurtija dok je dolazio na sastanak u Prištini o predstavljanju budžeta Kosova za 2023. godinu.

Oni su Kurtija gađali iz protesta što je navodno promijenio riječi i stavove o postizanju sporazuma sa Srbijom o registarskim tablicama vozila.

Lider SDP Dardan Moličaj rekao je da će oni nastaviti takve akcije.

„Njegov (Kurtiev) podređeni je noću potpisao sporazum kojim su prihvaćeni svi sporazumi kojima smo se zajedno protivili i koji su štetni za Kosovo. Kakav je posao sklopio i koliko je bio štetan, pokazuje činjenica da premijer Kosova pokušava tajno da uđe na javni sastanak, uz obezbjeđenje kosovske policije. Naše akcije neće biti zaustavljene, jer su ovi sporazumi štetni“, rekao je on.

Prije dolaska premijera, SDP bacila je trešnje ispred zgrade Vlade Kosova u znak protesta zbog postizanja dogovora sa Srbijom o pitanju registarskih tablica i optužila Kurtija „da guta (ne poštuje) svoje reči“.

SDP je medijima proslijedila saopštenje u kojem se kaže kako „premijer koristi razgovore s građanima kao platformu za bjekstvo od glavne teme – ustupaka. On je zainteresovan da se jučerašnja tema (registarske tablice) što prije zaboravi, jer se iza jučerašnjeg prihvatanja manjeg pitanja, kao što je rad na tablicama, krilo ono krupno pitanje: prihvatanje ZSO“.

SDP smatra da je Kurti navodnim otporom sporazumima prikrivao veća pitanja.

„Premijer je progutao svoje reči. Svaku. Baš kao u basni s trešnjama. Građani doživljavaju štetu, bez razlike. Gospodine premijeru, trešnje su samo za vas!“, kaže se u saopštenju SDP.

Izvor: N1

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta