Izvor: MUP

Foto: MUP

Odluka da se sa Dnevnog reda povuče predlog za razrješenje direktora Uprave policije Zorana Brđanina, koji nema povjerenje nijednog člana Vlade, kako to danas reče premijer Spajić, a uz to ni povjerenje Skupštine Crne Gore koja je dva njegova izvještaja negativno ocijenila, predstavlja kontinuitet urušavanja institucija, ali prije svega potvrdu da se odluke Vlade ne donose u skladu sa stavovima većine članova Vlade već u interesu i po naređenju kriminalnih struktura, saopštio je potpredsjednik GP URA i poslanik Filip Adžić.

On je dodao da odluke u ime Vlade donose centri moći izvan nje, potvrđuje i izostanak smjene ministra Andreja Milovića koji nema povjerenje sopstvene partije iz koje je isključen i to upravo partije premijera Spajića.

“Pokušaj premijera Spajića da interes mafije sakrije iza Evropske komisije sa kojom se navodno vrše konsultacije o izboru direktora Uprave policije predstavlja skandal na koji vjerujem da će vrlo brzo imati adekvatan odgovor i naši međunarodni partneri. Crna Gora je država kandidat za članstvo u EU, ali bi bilo nezapamćeno da se u odnosu na personalna rješenja bilo koje pozicije u jednoj nezavisnoj i suverenoj državi pita bilo ko van institucija kojima to po Ustavu i zakonima pripada i uz to nameće rješenja koja su u suprotnosti sa stavovima svih članova Vlade” poručio je Adžić.

On je zaključio da stepen konfuzije, nesposobnosti i zarobljenosti koju pokazuje Spajićeva Vlada predstavlja nešto što politička teorija i praksa ne poznaju, tako da se posljedice njihovog djelovanja po državu i građane mogu samo naslućivati.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta