Foto: Gov.me

Foto: Vlada CG

Poslanik GP URA i bivši ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić danas je u Specijalnom državnom tužilaštvu iznio, kako kaže, saznanja u vezi sa odlukom ministra pravde Andreja Milovića da ne izruči turskog državljanina Binalija Čamgoza.

“Zbog prirode stvari, nijesam u mogućnosti da govorim bilo što je važno za taj predmet, ali ostaje sad na institucijama da rade svoj posao i vjerujem da ćemo u kratkom periodu saznati da li postoje tu nekih elementi korupcije ili su u pitanju zašto je donesena odluka kakva je donesena”, kazao je Adžić, za TVCG.

Adžić je ranije kazao da je Čamgoz jedan od “najpoznatijih svjetskih kriminalaca”, kojeg Turska potražuje zbog više ubistava, preprodaje narkotika, pokušaja ubistva državnih zvaničnika i drugih krivičnih djela, a da je država Crna Gora odlukom ministra pravde Andreja Milovića mu je “pružila zaštitu”.

“Odluka ministra pravde je stvarno neshvatljiva, on mora dati objašnjenje u tužilaštvu, jer je on taj koji može dati odgovore na brojna pitanja”, istakao je ranije Adžić.

Izvor: RTCG

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta