Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Foto: CdM

U Domu starih “Grabovac” u Risnu u planu je izgradnja novog objekta za smještaj 52 korisnika, na mjestu sadašnjeg „H“ paviljona. Ministarstvo će učestvovati u ukupnim troškovima izgradnje, a objekat će biti izgrađen po svim savremenim standardima kada je riječ o zbrinjavanju građana starije životne dobi, kazao je ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović na svečanoj akademiji prilikom obilježavanja 75 godina rada ove ustanove.

Ministar Adrović, kako je saopšteno iz njegovog resora, prisustvovao je svečanoj akademiji povodom obilježavanja 75 godina postojanja te ustanove.

Posebno je zahvalan osoblju koje je u vremenu pandemije korona virusa požrtvovano radilo u izuzetno teškim uslovima.

“Ovo je ustanova sa višedecenijskom tradicijom i primjer je dobre prakse brige o starima, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu. Kao resorni ministar potrudiću se da zaposleni u oblasti socijalne i dječje zaštite budu prepoznati od strane društva na adekvatan način”, istakao je ministar.

Adrović je dodao da možemo biti ponosni na Dom starih “Grabovac” u Risnu iz više razloga, te da je dom prepoznat po najsavremnijim standardima u oblasti brige o starima.

Poželio je svima da nastave sa pružanjem kvalitetne usluge, upravi doma nastavak dobre prakse i tradicije, a zaposlenima uspješan rad.

“Korisnicima i zaposlenima u Domu starih “Grabovac” čestitam jubilej – 75 godina rada ustanove, a svim starijim osobama njihov praznik – Međunarodni dan starijih osoba” , poručio je  Adrović.

JU Dom starih “Grabovac” u Risnu, kako je navedeno, trenutno pruža smještaj za 265 korisnika o kojima brine 119 zaposlenih.

“Dugo vremena ovaj dom je bio jedina ustanova za zbrinjavanje i smještaj građana starije životne dobi”, poručili su iz resora.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta